Rob Oostenrijk

Laatste wensen

Het vormgeven van een uitvaart is een intensief, intiem en persoonlijk proces. Een leven wordt afgesloten en tegelijk is het voor de nabestaanden het begin van een leven zonder de overledene. Een uitvaart heeft eigenlijk altijd twee aspecten. Recht doen aan een leven dat is afgelopen, dat leven met elkaar gedenken, misschien zelfs vieren. En afscheid nemen op een manier die bij de nabestaanden past, want zij zijn degenen die afscheid moeten nemen en verder moeten zonder u.

Het is voor uw naasten fijn om te weten wat uw wensen waren. Dat is een houvast en startpunt voor het invullen van uw uitvaart.

Laatste wensenboekje Dit boekje is opgezet als denkmodel. Er is bewust voor gekozen om voor uw laatste wensen geen invulformulieren te maken, waar u keuzes aanvinkt. De begeleidende teksten zijn informatief en inspireren u om uw eigen wensen te formuleren.

Ik adviseer u de inhoud van dit boekje ook te bespreken met uw naasten. Het kan – zei het misschien wat onwennig – heel fijn zijn om met elkaar over uw naderende afscheid te spreken. Dat kan rust geven in de laatste periode van uw leven. Mocht u graag willen dat ik een keer bij zo’n gesprek aanwezig ben om mogelijkheden te schetsen, voorbeelden van bijvoorbeeld kaarten of kisten te laten zien en vragen te beantwoorden, dan kom ik graag naar u toe.

Bestellen

Stuur me een e-mail met uw naam en adres, dan stuur ik u het boekje zo spoedig mogelijk op.

Overlijden Deventer