Hoe kiest u een uitvaartverzorger?

Blog Uitvaart Deventer

Hoe kiest u een uitvaartbegeleider?

Uw partner overlijdt. Of één van uw ouders. Of nog erger, je kind. Je moet er niet aan denken. In die moeilijke, emotionele en kwetsbare tijd zoekt u iemand die u steunt. Die helpt bij het vormgeven van de uitvaart en het afscheid nemen. Iemand die u begrijpt. Die u de tijd, ruimte en vertrouwen geeft om te rouwen. Iemand waarbij u zich op uw gemak voelt! Dat laatste is misschien wel het allerbelangrijkste.

Waar moet u op letten?

Maar wie is nu voor u de beste uitvaartverzorger? De meeste mensen bellen automatisch hun verzekeraar: Monuta, Yarden of Dela. Maar dat hoeft niet. U bent altijd vrij in uw keuze voor een uitvaartverzorger. Ook al staat met grote letters op de polis: bij overlijden bel …

En wie past er dan het beste bij u? Kijk eens op internet. De toon van een site zegt veel. Daar staat altijd een foto van de uitvaartverzorger. Uiterlijk zegt natuurlijk niet alles maar geeft wel een indruk. Kijk op zaterdag in de krant – welke advertentie spreekt u het meeste aan? En wie heeft die uitvaart verzorgd die u zo mooi vond?

Er zijn veel personen en bedrijven die een uitvaart in Deventer kunnen verzorgen. Groter en kleiner, behoudender en moderner. Dit zijn: Herman Bakker, Uitvaartverzorging Roelofs, Uitvaartzorg Deventer, Defunus, Peter de Lange Uitvaartzorg, Monuta Spaans, Josée Koolhof.

En ik natuurlijk.